Infrastructura de transport

1. Transport rutier

Infrastructura de transport rutier al comunei Bârsana este reprezentată de drumul județean DJ 186 A, pe o lungime de 11 kilometri, care face legătura pe Valea Izei intre Vadu Izei și Săcel (spre județul Bistrița-Năsăud), pe o porțiune scurtă drumul județean DJ 185 care face legătura cu comuna Călinești prin satul vecin Văleni.

Pe teritoriul comunei există și o serie de drumuri neclasificate, drumuri de acces la gospodăriile cetățenilor precum și la importante puncte turistice din localitate, un drum important este cel spre Valea Caselor și cel spre Valea Muntelui un drum vechi care face legătura cu comuna Petrova care ar trebui urgent modernizat.

2. Transportul feroviar și aerian

Comuna Bârsana nu are acces la circulația feroviară, cea mai apropiată stație fiind Gara CFR din Sighetu Marmației. Cele mai apropiate aeroporturi de comuna Bârsana sunt cel din Baia Mare pentru moment nefuncțional atât cetățenii comunei și nu numai cât și turiștii, așteaptă cu nerăbdare deschiderea lui, în Satu Mare există cel mai apropiat aeroport funcțional cu puține zboruri.

3. Transportul în comun

Transportul în comun face legătura între comuna Bârsana, Sighetu Marmației și alte localități de pe această rută, existând firme care au câștigat licitații pentru a transporta pasagerii în siguranță, în special tineri la studii și seniorii care nu dispun de automobil.

Ultima actualizare: 14:00 | 4.12.2023

Sari la conținut